Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
18.10.2017 17:16 - ИЗПОЛЗВАЙКИ ЧОВЕШКИ МИНИ МОЗЪЦИ, УЧЕНИТЕ НАУЧАВАТ ЗА ПРЪВ ПЪТ КАК И ЗАЩО РАБОТИ ДМТ
Автор: zahariada Категория: Хоби   
Прочетен: 875 Коментари: 0 Гласове:
3


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
  ИЗПОЛЗВАЙКИ ЧОВЕШКИ МИНИ МОЗЪЦИ, УЧЕНИТЕ НАУЧАВАТ ЗА ПРЪВ ПЪТ КАК И ЗАЩО РАБОТИ ДМТ 11 октомври 2017 г. image

http://www.wakingtimes.com/2017/10/11/using-human-mini-brains-scientists-learn-first-time-dmt-works/
Клеър С. Бърниш, Гости за 
събуждане 

Науката най-накрая започна да наваксва с постоянни анекдотични разкази, които разкриват несъмнено несравнимите ползи от психеделичното използване за  лечение  на депресия и други болести - но как точно   и  защо  тези вещества работят остава предмет на някакви предположения. Сега бразилските учени вярват, че знаят - или поне са постигнали по-добро разбиране - благодарение на  новите изследвания,  използващи човешки мини-мозъци (повече по-късно), за да проучат ефектите на 5-MeO-DMT.

 

"За първи път можем да опишем промените в  мозъчната функция на човешката нервна тъкан, свързани с психеделичните процеси ", казва Стивънс Рейн, главен автор, професор на Федералния университет в Рио де Жанейро (UFRJ) и ръководител на научно-изследователския институт D"Or за Изследвания и образование (IDOR), съобщиха в  прессъобщение . По това твърдение,

"Изследователите установили, че протеините, важни за синаптичното образуване и поддържане, са били регулирани. Сред тях  протеини, свързани с клетъчните механизми на учене и памет, ключови компоненти на функционирането на мозъка.

 

"От друга страна,  белтъците, участващи в възпаление, дегенерация и мозъчни увреждания, са били регулирани надолу, което предполага потенциална невропротективна роля  на психеделичното вещество."

Sidarta Ribeiro, съавтор на изследването и директор на мозъчния институт на Федералния университет в Рио Гранде до Норте (UFRN),  твърди ,

"Резултатите показват, че класическите психеделични средства са мощни индуктори на невропластичността, инструмент за психобиологична трансформация, за която знаем много малко".

Съавтор на изследването, проф. Драулио Арауо (UFRN), добавя:  "Проучването предлага възможни механизми, чрез които тези вещества упражняват своите антидепресантни ефекти, които наблюдаваме в нашите изследвания".

 

Сигнализиращите читатели вероятно са наблюдавали изучавания психеделик, но не е ДМТ, а 5-МеО-ДМТ - създавайки много различни впечатления в потребителя, както  обяснява Психеделик Таймс  ,

"Както DMT, 5-MeO-DMT също се появява в много растения и животни - включително отровата на конкретна жаба, но не се открива при хората. Докато опитът с ДМТ има тенденция да бъде силно визуален, 5-МеО-ДМТ е по-скоро перспективна промяна. Някои казаха, че това е нещо като преживяване, близко до смъртта.

Разбира се, анализирането на механиката на тези или на подобна субстанция, тъй като тя засяга човешкото тяло, обикновено изисква човешки тестови субекти - сложна правна материя, когато се занимава с психеделици - дори ако доброволците се извикват един на друг за възможността.

Така че бразилският екип се е обърнал вместо това към така наречените мини-мозъци на човека   (също мини мини или мозък, тъй като изглежда, че няма консенсус) - церебрални органоиди, технически - лабораторни миниатюрни органи, шест милиметра, за да функционират без подкрепата на кислород и кръвообращението, необходими за малко по-голям биологичен модел. Футуризмът  описва  мини-мозъците като  "3D култури от нервни клетки, които приличат на човешки мозък все още в развиващите се етапи"  - размерът на ембриона от три до четири месеца.

Тази маса на развиващите се клетки наистина дава по-добра представа за ефектите на психеделиците върху хората; но въпреки че откритията наистина показват, че вещества като 5-MeO-DMT могат да достигнат своя  анекдотичен герой,  проучването има недостатъци, които също трябва да бъдат разгледани.

"Когато култивираме човешки органоиди, ние ги достигаме до размери от 5 до 6 милиметра, ние не ги получаваме повече", каза  Михаел Стаховиак, изследовател на университета в Бъфало,  за  Нюзуик  - обяснявайки необходимостта от биологична подкрепа на органолидите по-големи размери.

 

 

 

Смятайки, че бразилското изследване е  "интересно",  добави още Stachowiak:  "Не съм сигурен, че моделът е правилно развит. Скептично съм, че този модел би могъл или би трябвало да бъде използван, за да отрази един пълноценен човешки мозък ".

Но това не е фатален недостатък - органоидите са стъпка нагоре, научно и ефикасно казано - и този метод, подчерта той, все още е в зародишни етапи. Newsweek  съобщава ,

"Тъй като церебралните органоиди моделират мозъка в ранните стадии на развитие, те могат да осигурят много по-ясна картина на това, което се случва в развиващия се мозък - картина, която учените са се опитали да сближат, като са използвали животински модели и даряват мозъци на вече починали фетуси. Те могат също да се окажат полезни при изучаване на заболявания, които засягат развиващия се мозък, например шизофрения, Зика и аутизъм. "

Изявление за легитимността на изследването или неговата методология е далеч извън обхвата на журналист, но - може би заради грешната методология и нейните вродени недостатъци - изследователите и критиците на изследването също изразиха тънко, но единодушно осъждане на ненужни пречки да изследва в най-голяма степен психеделиците:  злощастната война на наркотиците на правителството .

"Нашето изследване засилва скрит клиничен потенциал на вещества, които са в процес на законови ограничения,"  Rehen, водещ автор,  е отбелязано , euphemizing решава незаконосъобразността на цял спектър от вещества,  ", които заслужават внимание на медицински и научни общности."

за автора

Клеър Бърниш започва да пише като независим разследващ журналист през 2015 г. с произведения, публикувани и публикувани по целия свят. Никой не може да се въздържи, специфичните области на Клеър включват външната политика на САЩ, анализът на международните отношения и всичко, свързано с прозрачността и осуетяването на цензурата. За да следите последните нецензурирани новини, следвайте я на  Facebook  или Twitter:  @Subversive_Pen .

** Тази статия ( използвайки човешки мини мозъци, учените научат за пръв път как и защо ДМТ работи ) първоначално е публикувана в The Mind Unleashed и е препратена тук с разрешение. **




Гласувай:
3



Спечели и ти от своя блог!
Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: zahariada
Категория: Политика
Прочетен: 39899738
Постинги: 21940
Коментари: 21634
Гласове: 31037
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930