Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
18.10.2017 18:03 - Как да си направим собствен ВВ крем
Автор: lvm Категория: Лайфстайл   
Прочетен: 1019 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 18.10.2017 18:52






Днес ще ви разкажа как да си направите собствен ВВ крем.
ВВ кремът е известен като козметичен балзам. Този продукт заменя 5-6 различни козметични средства, благодарение на което придоби такава известност. ВВ кремът изпълнява ролята на праймер, коректор, увлажняващ, слънцезащитен и тонален крем (фон-дьо-тен). Той е прекрасен за жени, които не обичат тежък грим, искат да спестят пари и време за бюти рутината си. Също така е добър лайтов  вариант за лятото, когато 5-слойният грим се разтича под лъчите на палещото слънце или, например, по време на път, когато нямате желание да взимате на път целия си козметичен склад.

Предимството на домашния ВВ крем е в това, че можете да създадете такъв продукт, който би бил най-подходящ за вашата кожа според свойствата, консистенцията и цвета си. Обикновено ВВ кремовете вървят в 5 оттенъка, за това да изберете подходящ цвят може да бъде проблематично.


Какво ще ви потрябва?

— празна кутийка
— лъжичка или лопатка за смесване на компонентите
— увлажняващ крем
— фон-дьо-тен/тонален крем (за предпочитане по-тъмен от тона на вашата кожа)
— слънцезащитен крем
— хайлайтър
— праймър (база за под фон-дьо тена )

Може да вземете кутийката от използвания крем или да купите нова в интернет-магазин, продаващ ингредиенти за натурална козметика, там има и всякакви лъжички-шпатули за дозиране и смесване на компоненти.

Приготвяне:

1. Слагаме в кутийката 1 с.л фон-дьо-тен. Изберете по-тъмен цвят, тъй като ще го разредим с ингрендиенти в бял цвят. Ако искате покритие със средна плътност добавете повече фон-дьо-тен

2. Взимаме 1 с.л. увлажняващ крем, съответстващ на нашия тип кожа, и го смесваме с фон-дьо-тена.

3. Ако искате да получите сияещ ефект, добавете хайлайтр. Слагаме половин чаена лъжичка и не повече, за да избегнем ефекта "мазна кожа". За нормален и сух тип кожа, хайлайтерът ще даде красив влажен финиш, а собственичките на мазна кожа може би ще се наложи да пропуснат тази стъпка.

4. Добавяме 1 ч.л праймър за да увеличим трайността на ВВ крема и да удължим живота на нашия грим.

5. Сега слагаме 2 с.л от любимия слънцезащитен крем и много добре разбъркваме всички ингредиенти. Нанасяме нашия "би-би" на лицето за да видим какво се получи. Ако кремът е прекалено светъл, добавяме още фон-дьо-тен, ако е много тъмен - увлажняващ крем.

Та-дам!!! Нашият ВВ крем е готов!




Източник: http://inspiration.dir.bg

 

 




Гласувай:
0


Вълнообразно


Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: lvm
Категория: Лайфстайл
Прочетен: 943147
Постинги: 976
Коментари: 85
Гласове: 1963